Vandringspaket

Vandringspaket

Vandringspaket

Tänk att få vandra på vandringsleder ute i naturen med fågelkvitter som sällskap, bara ett par minuters bilfärd från stadens larm. En minisemester på fyrstjärnigt hotell med all tänkbar bekvämlighet. Klicka HÄR för mer info om vandringsleder i Hässleholms kommun, här kan du även skriva ut kartor.

Ni äter en god middag och sover hos oss. Efter en stor frukost packar ni er matsäck och ger er ut på valfri vandringsled. Vi tillhandahåller karta. Paketet är bokningsbart under helger och under sommarsäsongen. Kom och njut av den vackra bokskogen i Skåne!

Pris per person: 990:-

I paketet ingår:

  • Tvårättersmiddag exkl dryck serveras på The Bishops Arms
  • Logi i dubbelrum
  • Stor frukostbuffé
  • Packa egen matsäck från frukostbuffén (medtag egen termos och ryggsäck)
  • Karta över vandringsleder

Paketet är bokningsbart under helger året runt (alla dagar under sommaren).
Enkelrumstillägg 200:-

Du kan boka online direkt från hemsidan. Klicka på "Boka" i rubriklisten eller skriv in önskat datum i "Boka online"-rutan till höger. Paketen finns tillgängliga att boka på helgdagar och under sommarperioden. Välj "Paket" i sökrutan till höger. Klicka på det paketet du vill boka. Du kan också ringa på 0451-890 00 eller maila info@statt.se

TILLBAKA TILL PAKETSIDAN

Vandringsleder i Skåne:
Här i Skåne är vi omgivna av vacker natur med flera vandringsleder att tillgå. Övernattningsmöjligheter finns längs med lederna. Antingen utomhus i vindskydd, eller naturcamping. Även övernattningsstugor och stuguthyrning finns. Vill man bo bekvämt så rekommenderar vi vårt hotell. Du kan välja att köpa vandringspaket där allt ingår eller ta med ryggsäck, tält och stormkök. Många avsnitt av lederna är även anpassade för rullstol och barnvagn.

Kortare strövtåg & promenader
för karta se här

Dammslingan 2,9 km
Promenaden tar dig genom fjärilsmarker och bokskogar, längs stigar och broar vid Hammarmölle damm. Upplev kulturmiljön kring Broslätt - en gång hantverksby till Hovdala. Ledfärgen är gul.

Caspers slinga 4,2 km
Godsherre Ehrenborgs son Casper har gett namn åt slingan som går längs stigar över bokskogsbackar med vatten och du kan även under vissa delar av året se och höra brusande vattenfall. Slingan bjuder även på vacker utsikt över Finjasjöns dalgång. Du passerar Biblioteksruinen, resterna av hantverksbyn Broslätt och svinhagen Trinta lycka. Ledfärgen är blå.

Alslingan 6 km
Vid Finjasjöns kant utgörs Alslingan av två sträckor längs Finjasjöleden. Den norra delen går genom Finja kyrkby medan den södra delen går genom en av Skånes största alsumpskogar. Alsumpskog, som ibland kallas ”Europas regnskog”, är en artrik, mycket blöt skogstyp som normalt är svårtillgänglig för besökande. Därför har 1,6 km spång byggts, vilken är landets längsta genom denna typ av miljö.

Motionsslingor vid Hässleholmsgården 2,5 respektive 5,5 km
Hässleholmsgården fungerar idag bl.a. som en motionscentral med tillgång till omklädning och bastu. Härifrån utgår belysta motionsspår som förbinder staden med Finjasjöleden och Hovdala Naturområde. Viss sträckning sammanfaller även med Skåneleden.

Vandringsleder
Höjdarnas Höjdarled 22 km, västra delen 9 km och östra delen 13 km
Höjdarnas höjdarled har fått sitt namn efter just den backiga terrängen och anses därför vara mer pulshöjande och tuffare. I gengäld bjuds man från åsarna både i öst och väst på flera vackra panoramavyer över Finjasjön och de vidsträckta ängsmarkerna och hagarna med betande får. Leden går mestadels på stigar och mindre vägar. Naturen är omväxlande med öppna fält, bokskogsklädda raviner och gläntor. Emellanåt slår du följe med en sjökant eller ett porlande vattendrag. Du passerar bergrummet från Kalla kriget och skogarna runtom anses vara ett av Sveriges artrikaste fladdermusområde. Hela 16 olika arter av totalt 19 finns här omkring. Ledfärgen är blå.


Jakten på Gullspira 21 km, västra delen 12 km och östra delen 9 km
Namnet på leden för tankarna till getkillingen som rymde för att gå på upptäcktsfärd, men som lyckligt kom hem igen flera upplevelser rikare. Förhoppningen är att du som vandrare i Gullspiras skogar ska komma tillbaka hem med många nya intryck. Här krävs en uppmärksam och aktiv vandrare då leden bjuder på närkontakt med den lite vildare och mer orörda naturen. Du kliver ut i naturskog och följer spänger över fuktiga mossar och myrar. Leden passerar bäckraviner och rester från Hennes nåds hälsobringande källa. Håll utkik efter vulkanrester och Biblioteksruinen. Ledfärgen är vit.


Finjasjöleden 18 km
Finjasjöleden är idag en del av Skåneleden och följer stigar och mindre vägar genom rika strandskogar, förbi bad- och båtplatser och vidare upp genom byar. Under din vandring är du aldrig långt från sjön. Norr om sjön hittar du Sveriges längsta alsumpspång och fågelplattformen Slingra dig med grillplats. Du passerar även Mölleröds borgruin och Hovdala Trädhus. Vissa ledsträckor är lättframkomliga och lämpliga för vandrare med barnvagn eller rullstol med hjälpare. Leden får ny sträckning och rosa markering under 2017/2018. Ledfärgen idag är orange.


Skåneleden

Skåneleden är ett bra ledsystem som sträcker sig i princip över hela Skåne. Totalt är det ca 105 mil orangemärkt vandringsled som delas upp i olika etapper. Här erbjuds vandring både längs kust, på åsar, i bokskog, granskog och längs landsvägar. Det finns många godbitar längs leden som är värt att upptäcka. Det finns lokaltrafik till flera ställen längs leden. Leden finns uppdelad på kartor och går att köpa på turistbyrån eller i bokhandeln.Skåneleden finns numera även på Google maps där man kan se de olika sträckorna. Ett bra verktyg för att planera vandringen där man lätt kan se vindskydden längs sträckan.


Söderåsens nationalpark
Söderåsens nationalpark bildades 2001 och erbjuder vandring i väldigt häftig natur. För dagsturer är Skäralid i närheten av Röstånga perfekt utgångspunkt. Där finns det café och fin miljö för en picknick i en lummig natur. Ett besök på utsiktsplatsen Kopparhatten är nästan ett måste. Detta är en bra stigning men är även möjlig att köra upp till för de som inte har möjlighet att gå själv. Skåneleden går genom nationalparken men det finns även flera andra mindre leder. Från Skäralid utgår utöver Skåneleden fyra leder från 800 m-7,4 km långa.


Frostavallen i Höör
Frostavallen bildades redan på 30-talet och var ett område som delvis har drivits av skidfrämjandet. Idag finns möjligheter att vandra i området och Skåneleden går igenom området. Det finns utöver Skåneleden fem vandringsleder inom området. Dessa vandringsleder är mellan 2,9 – 9,9 km långa och går igenom varierande natur.


Breanäs och Kullaskogen
Breanäs och Kullaskogen är ett strövområde nordöst om Sibbhult som ligger sydöst om Osby. I området finns flera mindre vandringsleder och även Skåneleden går igenom området. I områdena finns totalt 9 leder plus Skåneleden. Kortaste stigen är 0,9 km och den längsta 7,8 km. Så området kan vara perfekt för en dagsvandring om man inte vill kombinera det med att fortsätta på Skåneleden. Enligt info finns det älg i området.


Vedema
Vedema strövområde finns nordväst om Hässleholm. Genom området går Skåneleden med det finns även fler kortare leder inom området som är 0,5 km till 5 km och de kan lätt kombineras för att göra en lite längre dagstur. Området är relativt kuperat och den högst höjden ligger på 130 möh. Det finns till och med en skidbacke i område. Flera parkeringar finns i området men Hågnarp kan vara en bra utgångspunkt. Det finns många möjligheter att åka kollektivt till vandringslederna i Skåne. Det är dessutom smidigt att slippa bilen i ibland. Skånetrafiken har många möjligheter och utöver de vanliga avgångarna finns även Natur och kulturbussen som har hållplatser mer anpassade för att komma ut i naturen och vandra.   

Boka online

Ankomst
Avresa
 
 
Detta tycker våra konferensgäster om oss: 
"Tusen och åter tusen tack ska ni hela styrkan ha. Jag kan inte nog tacka och uttrycka min glädje. Vi kommer att fortsätta planera verksamhet och dagar hos er för det har varit helt fantastiskt proffsigt rakt igenom! Från första kontakt och genom hela genomförandet. Det har verkligen varit en fröjd!"